Звездата Лионел Меси и Барселона вече са се споразумели за новия контракт на аржентинеца, твърдят в Испания. Новината може да бъде обявена официално до края на седмицата. Много любопитно и неочаквано е, че срокът на новия договор ще бъде за цели пет години. Това не означава, че Меси ще играе на "Камп Ноу", докато стане на 39. По-скоро очакванията са той да запише още два сезона с Барселона, след което да продължи кариерата си в Интер Маями. Освен това този контракт ще сложи край на всички възможни спекулации до края на кариерата на Ла Пулга.

 

Самият Меси също се е съгласил на голям жест, след като ще намали заплатата си с 50%, тъй като добре осъзнава колко тежко е финансовото състояние на клуба.

В договора по традиция ще бъде включена освобождаваща клауза. Различните източници се разминават относно нейния размер. Според Sport тя ще бъде 350 милиона евро, докато L'Esportiu твърди, че е 600 милиона. Последният източник разкрива, че в първия сезон Меси ще получи около 20 милиона евро, за да може Барселона да справи с изискванията на Ла Лига за структурата и тавана на заплатите. След това възнаграждението му ще нараства.