Лионел Меси от няколко дни тренира на пълни обороти заедно със своите съотборници. Звездата на Барселона от 23 дни не е играл за отбора, след като получи контузия в мача срещу Севиля. Аржентинецът сега сам ще има последната дума относно това дали ще се завърне на терена при домакинството на Реал Бетис от 12-ия кръг в Ла Лига или ще изчака да стори това след паузата в първенството.

Както е известно, Меси пътува с Барселона за гостуването на Интер от груповата фаза на Шампионска лига, но в крайна сметка очаквано не намери място в състава на Ернесто Валверде за самата среща.

Точно преди 23 дни аржентинецът стъпи на терена за последно. Той игра на 20 октомври, когато получи контузия в 26-та минута на двубоя между Барелона и Севиля (4:2) ма „Камп Ноу“. Футболистът и лекарският екип на отбора се съгласиха той да не вземе участие в мача срещу Интер, в Милано, като предпазна мярка.

Възстановилият се от контузия в лакътя аржентинец вече се чувства по-добре и този път крайното решение няма да бъде на Валверде. Желанието на Лео е да стартира от първата минута срещу андалусийци, но е твърде възможно да остане на пейката и да влезе като резерва след почивката.

През последните дни Меси тренира извънредно, за да навлезе в достатъчно добра форма и да може да бъде в състояние да играе срещу Реал Бетис.

За Лео ще бъде от ключово значение съботната тренировка на Барселона и лекарските прегледи, които ще му бъдат направени преди нея. При всички положения Меси ще има последната дума дали ще се завърне в игра срещу севилци или ще стори това след 15-те дни пауза в шампионата.

Медицинският екип на Барса изрази мнение, че Меси ще има нужда от три седмици, за да излекува контузията в лакътя. Нищо чудно обаче самият футболист да играе на сигурно с оглед паузата покрай мачовете на националните отбори и предстоящото дерби с Атлетико Мадрид след това.

На 31 години Лионел Меси е достатъчно зрял, за да знае, че ако има минимален риск, то е излишно да бъде предприет, като се има предвид, че на Барселона му предстои гостуване на Атлетико Мадрид, на „Уанда Метрополитано“, на 24 ноември. Аржентинецът няма да предприема никакви рискове и само ако бъде на 100% готов, ще вземе участие в мача, който е в неделя на „Камп Ноу“.