Капитанът на Барселона Лионел Меси иска да остане в тима, въпреки че последните събития в клуба. По-рано тази седмица Меси атакува ръководството на Барселона за оказване на натиск върху играчите, след като отборът се съгласи да намали 70-процента от заплатите си по време на кризата в Испания с коронавируса.

Като част от клаузата в настоящия си договора, Меси може да напусне Барселона след края на сезона. Но въпреки търканията си с шефовете на Барса, „Mundo Deportivo“ твърди, че аржентинецът възнамерява да остане на „Камп Ноу“. Според изданието Меси е трябвало да вземе решението си през април, а баща му е трябвало да проведе разговори с президента на Барса Хосеп Мария Бартомеу.

Но преговорите са прекратени засега, след като сезонът беше спрян поради пандемията от коронавирус. Това не е първият път, когато Меси се сблъска с ръководството на Барса. Предишния случай беше през февруари, когато той влезе в спор със спортния директор Ерик Абидал заради себераздаването на някои футболисти при предишния наставник на „катаунците“ Ернесто Валверде.