Звездата на Барселона Лионел Меси тази вечер може да постигне забележително постижение. Ако тази вечер срещу Леганес аржентинецът запише само 1 секунда футбол, тя ще е с цената на неговия мач №700 за „блаугранас”.

Ла Пулга направи своя дебют за каталунския гранд през ноември 2003 година в приятелски мач, когато треньор на Барса беше Франк Рийкард. Оттогава досега нападателят започна да записва името си с все по-ярки букви в клубната история, до степен, че в наши дни тя не би могла да бъде разбрана без него.

Меси е футболистът, който е спечелил най-много трофеи в цялата история на отбора (33). Въпреки, че вече е на 31 години петкратният носител на Златната топка продължава да бъде все същата заплаха пред гола. Към момента той си дели лидерството при голмайсторите в Ла Лига заедно с Кристиан Стуани, докато в Шампионската лига е безспорен №1 след хеттрика в откриващия двубой срещу ПСВ Айндховен.

Трябва да се отбележи, че в неделя при 2:2 срещу Жирона Меси постигна още един от по-„тихите” си рекорди. Тогава той изигра своя 423-и мач в испанския елит, с което изпревари доскорошния си съотборник Даниел Алвеш като чужденеца с най-много мачове. Абсолютният връх в това отношение принадлежи на бразилеца Донато с 466, но той не попада в класацията, понеже бива натурилизиран и дори викан за националния тим на Испания.

На 16-и октомври тази година Меси ще отбележи своята 14-а година футбол в Примера дивисион, където със своите 388 гола изпревари фигури като Алфредо Ди Стефано, Раул Гонсалес и Уго Санчес.