Лионел Меси не искаше да попада под прожекторите на „Уанда Метрополитано“ във финала за Купата на Краля между Барселона и Севиля (5:0). Иниеста в продължение на много години е помагал на аржентинеца. Сега Лео остави финала за Купата на Краля на Иниеста. Меси стори най-логичното, за да помогне на отбора да спечели за 30-ти път в своята история трофея и да го направи за четвърти пореден път. Звездата на Барселона направи две страхотни асистенции за попаденията на Луис Суарес и Андрес Иниеста. След това вкара гол с прекрасен вътршен изстрел, което му позволи да изравни рекорда на Телмо Сара. Аржентинецът се превърна във втория футболист, който е успял да вкара гол в пет поредни финала. Меси вече има 31 отличия в своята кариера. До дни ще прибави и 32-то.

Ако Иниеста потвърд, че напуска Барселона, то Меси при положение, че каталунците спечелят Суперкупата на Испания, може да се превърне в най-успешния играч в историята на „блаугранас“ с 33 спечелени трофея, потвърждавайки своя безспорен статут на най-добрия играч в историята на клуба.

Меси не искаше прожекторите на „Уанда Метрополитано“. Той предпочете да прегърне Иниеста. Двамата бяха особено развълнувани в последната прегръдка при отпразнуването на четвъртия гол във вратата на Севиля. Минути по-късно, когато Хил Мансано свири дузпа за Барселона за играта с ръка на Ленгле, Лео преотстъпи изпълнението на наказателния удар на Филипе Коутиньо. След като реализира дузпата, бразилецът побърза да благодари на Меси.

Празненствата за Меси бяха с неговата съпруга и едното от децата им. Аржентинецът бе спокоен. Той ще завърши сезона с дубъл и по всичко изглежда с голмайсторския приз в Ла Лига. За Меси отвърд Ел Класико, което е на 6 май остава само една цел, която не е първостепенна – „Златната обувка“. Надпреварата с Мохамед Салах и Чиро Имобиле изглежда изключително равностойна и непредвидима до последния кръг. Голямата цел пред Меси обаче има дата и място – юни в Русия. Там Лионел Меси не може да остане анонимен, както във вечерта на „Уанда Метрополитано“.

 Хуан Хименес, вестник „AS“