Звездата на Барселона Лионел Меси е обявил пред президента на куба Жоан Лапорта, че ще подпише нов договор. Това твърди журналистът Мигел Рико, който е близък до „каталунците“. Информацията потвърждава и неговият колега Самюел Марсдън.

Според двамата Меси първо ще подпише договор за нови 12 месеца и чак през 2022 година ще сложи подписа си под дългосрочен договор, когато се очаква финансовото състояние на Барселона да е малко по-стабилизирано.

Настоящият контракт на аржентинеца изтича в края на този месец. Според „El Chiringuito TV“ от Барселона ще обявят очакваната с нетърпение новина още утре (24 юни, четвъртък), навръх 34-ия му рожден ден.

През изминалия сезон Меси реализира 30 гола в 35 участия в Ла Лига, като допринесе и с единадесет асистенции. 33-годишният аржентинец е прекарал цялата си кариера в Барселона. През миналото лято той пожела да напусне, но ръководството в лицето на тогавашния президент Джосеп Мария Бартомеу, отказа да го пусне.

„Каталунците“ завършиха на трета позиция в първенството през сезон 2020/2021, но пък се окичиха със златните медали от Купата на Краля след категорична победа с 4:0 над Атлетик Билбао във финала.