Голямата звезда на Барселона и истинска легенда на клуба Лео Меси по всяка вероятност ще пропусне старта на новата кампания в испанския шампионат. Аржентинецът по всичко личи, че няма да се възстанови навреме от травмата в прасеца. 

Той я получи преди десет дни по време на първата си лятна тренировка с отбора. Това му попречи да участва в последния лагер на каталунците преди началото на кампанията. В момента "блаугранас" се готвят в домашни условия за старта на сезона. 

Добрата новина е, че аржентинецът поне поднови тренировки, макар и само в компанията на кондиционния специалист на отбора Хуанхо Брау. Най-оптимистичните прогнози са, че нападателят ще започне да тренира на пълни обороти в четвъртък. 

Дори обаче това да се случи, шансовете да бъде на линия за откриващия мач на сезона с Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в петък вечерта са миниатюрни. Дори да е напълно здрав, спортно-техническият щаб няма да рискува излишно здравето му. Това означава, че ще бъде ползван чак за мача с Бетис на 25 август.