Голяма част от футболистите, които играят срещу Лионел Меси, поне веднъж са имали желанието да си сменят фланелката с него на терена. Но питали ли сте се някога, с чий екип би пожелал нападателят на Барселона?

Аржентинският национал разкри любопитна история, свързана с началото на неговата кариера. Лео Меси сподели, че вежнъж е поискал от настоящия треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан да вземе екипа му.

Звездата на Барселона говори пред TyC Sports, като разкри, че в ранен етап от професионалния си път, след края на Ел Класико, мач, в който е играл срещу бившия френски национал, не е устоял на възможността да вземе фланелката му. Тогава Зидан е бил на върха на славата, носител на световната титла през 1998 година.

„Не моля за екипи, обикновено ги сменям, но веднъж помолих Зидан”, призна чистосърдечно Лионел Меси.

„Ако има аржентинец в съперниковия тим, си я сменям с него, давам му екипа си. Но ако няма, тогава, който я поиска. Аз не моля никого”, коментира още Меси.

Наскоро президентът на „каталунците” Жозеп Мария Бартомеу обяви, че се надява да задържи звездата на тима поне през следващите 5 години. Слухове обаче сочат, че конкретна клауза в договора му може да му позволи да напусне в края на сезона.

„В крайна сметка той ще вземе решение. Той е спечелил правото да избира и да реши кога ще спре да играе футбол, но както каза самият той преди няколко седмици - иска да завърши кариерата си в Барселона”, заяви Бартомеу.