Звездата на Барселона Лионел Меси е готов да размени няколко думи с Пауло Дибала в опит да го убеди да премине на “Камп Ноу” през лятото, пише испанското издание Don Balon.

Алегри: Дибала няма да замести Неймар в Барса

Подобен разговор между двамата би се състоял само при положение, че Неймар реши да се отправи в посока Пари Сен Жермен.

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри по-рано категорично заяви, че за трансфер на Дибала в Барса не може да става и дума.

В Бразилия убедени: Сделката ПСЖ – Неймар е факт

От друга страна спекулациите, че Неймар ще акостира на “Парк де Пренс” започнаха да се усилват все повече напоследък. Според медиите в Бразилия френският гранд ще сложи на масата нужните 222 милиона евро за футболиста на каталунците още през следващата седмица.

Както е известно, на толкова възлиза освобождаващата клауза в контракта на „кариоката“ с каталунците и те няма да могат да направят нищо, ако някой друг клуб, в случая ПСЖ, извади тези огромни пари и самият футболист е съгласен да смени клубната си принадлежност.

Три звезди на Барса убеждават Неймар да остане

В такъв случай новият наставник на “блаугранас” Ернесто Валверде ще бъде принуден да търси негов заместник. Заподзрян за фаворит за позицията на Неймар се оказа звездата на Юве Пауло Дибала. Нападателят на “бианконерите” записа силен сезон, отбелязвайки 19 попадения в общо 48 мача.