Когато си наниза 428 гола в шампионата, в който се състезаваш, трудно се намира стадион, на който да не си го правил. В случая на Лео Меси, който има толкова попадения с екипа на Барселона на сметката си в Ла Лига, имаше едно такова дребно трънче в петата. 

Това съоръжение се казваше "Уанда Метрополитано" и до 1 декември вечерта гениалният аржентинец не се беше разписвал там в мач от Примера дивисион. Той имаше едно попадение там във финала за Купата на Краля преди време срещу Севиля, но феновете на Атлетико Мадрид, чийто дом е този прекрасен стадион, не бяха огорчавани от Бълхата там. 

Е, той го стори в 86-та минута на голямото дерби и така вече се е разписвал на стадионите на 20-те отбора в Ла Лига в настоящия ѝ състав. Нещо повече, откакто Меси се подвизава в испанския шампионат, няма стадион на който да е играл и да не е отбелязал поне едно попадение. 

Така той вече има 428 гола в само 461 мача за каталунците в Ла Лига и общо 614 попадения в 701 двубоя за тях във всички надпревари. А като цяло в брилянтната си кариера е поразявал целта 711 пъти в 894 мача, като се сложат и мачовете му за втория отбор на Барса, както и за различните младежки формации на Аржентина.