Шесткратният носител на Златната топка Лионел Меси е поставил 5 условия пред клубните шефове, за да сложи подписа си под нов договор, съобщава Eurosport. Сегашното споразумение на аржентинеца изтича през лятото, когато той става свободен агент.

Подобряването на резултатите на отбора, както и избора на Жоан Лапорта за нов президент, върнаха надеждите на "Камп Ноу", че гаучото няма да напусне, тъй като е в отлични отношения с 58-годишния началник. Това обаче не е достатъчно и той има още изисквания, преди да даде окончателен отговор за бъдещето си.

Желанието на Лео е да изчака до края на кампанията, за да види какви ще са резултатите и представянето на отбора в оставащите двубои. Успоредно с това той иска да види позитивна промяна и извън терена що се касае до работата на началниците. 33-годишният нападател настоява и за солидна селекция, която да повдигне качеството на тима. Той очаква да види дали ще бъде завършено привличането на Ерик Гарсия от Манчестър Сити, като освен това разчита клубът да вземе и голямо име като Ерлинг Халанд.

Друг приоритет за него е "блаугранас" да обърнат повече внимание на интергиране на юноши от школата в първия отбор. Освен това той иска да има директна и постоянна връзка с Лапорта, с когото да обсъждат важните теми, свързани с клуба.