Звездата на аржентинския национален отбор Лионел Меси призна, че Световното първенство вече е в главата му, но на него му предстоят много решаващи мачове с Барселона и важните неща, които ще се случат до края на сезона в момента са приоритет за него.

„Всеки път, когато предстои Световно първенство, аз мисля за него, но сега ми предстоят много важни неща с Барселона. Имаме да изиграем решаващи мачове. Впечатляващо е, когато виждам хората и те ми казват, че сме шампиони, но аз се опитвам да живея ден за ден и да не прескачам различните етапи“, коментира Меси в интервю за „America TV“.

„Това, което ме кара да забравям всичко и да стоя настрана от футбола са моите деца, жена ми и семейството ми. Останалото е второстепенно. Първият син промени целия ми живот. Не ми харесва да губя, но вече приемам нещата на футболния терен по друг начин. Има повече от един резултат, не винаги можеш да спечелиш, има изненади. След мача има и друг живот“, добави аржентинският футболист.

„Аз свикнах да живея по този начин и всички погледи да са вперени в мен. Приемам го за естествено. Стремя се да бъде естествен и да не мисля постоянно за това, което правя и как то се гледа от останалите, защото постоянно съм под лупа и наблюдаван“, продължи той.

„Всичко, което се случва го обсъждам с моето семейство, с братята ми. Те са тези, които винаги са до мен и разговарям с тях за всичко, което се случва. Аз съм наясно, че когато говоря, казвам неща, които могат да се отразят по различен начин, да бъдат изкривени и да бъдат тълкувани по много начини. Ето защо се опитвам да не се забърквам в проблеми. Искам да няма никакво объркване.“

Денят, в който Меси реши да остане в Барселона

„Това, което имам като усещане е, че Световното първенство в Русия ще бъде моят последен голям форум с Аржентина. Ако не станем шампиони, смятам, че няма да продължа да играя за националния отбор. Една от най-големите ми мечти е да спечеля световната титла. Ето защо разочарованието ми през 2014 година бе много голямо, след като загубихме финала от Германия. Знам какво ни струваше да се класираме до финала и загубата толкова близо до световната титла бе много болезнена. Всички искаме да спечелим световната титла. Цялата нация иска това. Има много хора, които говорят зле за националния отбор на Аржентина, но в отбора настроението е много добро. Надявам се, че ще продължим да се наслаждаваме.“

Меси: Преди играех за себе си, сега го правя за отбора

„Не знам какво ще правя, след като сложа край на кариерата си. Не знам дали ще продължа да живея в Барселона или ще се завърна в Росарио. Не съм взел решение и с какво ще се занимавам. Всички казват, че е много трудно, след като прекратиш кариерата си. Страдам и съжалявам, че днес Аржентина е толкова несигурна страна. Искам да се върна един ден в Росарио и да се наслаждавам на моя град, в който съм роден. Навсякъде има обири, но несигурността в Аржентина е огромна. Това, което се случва в страната е лудост.“

„Извиках от радост, когато се родиха Матео и Тиаго. Бях изключително щастлив и при раждането на Чиро.“

Лео Меси казва "сбогом" на Аржентина при провал на Мондиала

„Когато бях млад, не спазвах специални диети. Пил съм газирано, ял съм нездравословни неща. Сега следя стриктно какво ям. Храня се с месо, риба и зеленчуци“, каза още Лионел Меси.