Звездата на Барселона Лионел Меси тренира извънредно, за да бъде в оптимално състояние и да може да се завърне в игра срещу Реал Бетис, в двубоя то 12-ия кръг на Ла Лига, на „Камп Ноу“.

Аржентинският футболист все още не е получил разрешение от лекарския екип на Барселона да се завърне в игра.

Очаква се Меси да премине нови обстойни медицински изследвания в петък, след което лекарският екип на каталунците да се произнесе относно състоянието му.

Както е известно, Меси намери място в групата за двубоя с Интер в Шампионската лига, но в последния момент беше зачеркнат от треньора Ернесто Валверде.

Възстановилият се от контузия в лакътя аржентинец вече се чувства по-добре и този път крайното решение няма да бъде на Валверде. Желанието на Лео е да стартира от първата минута срещу андалусийци, но е твърде възможно да остане на пейката и да влезе като резерва след почивката.

Медицинският екип на Барса изрази мнение, че Меси ще има нужда от три седмици, за да излекува контузията в лакътя. Нищо чудно обаче самият футболист да играе на сигурно с оглед паузата покрай мачовете на националните отбори и предстоящото дерби с Атлетико Мадрид след това.

31-годишният футболист пропусна последните пет мача на Барселона заради контузия в ръката.