Лионел Меси заяви преди контролата с Арсенал, че все така вярва във възможностите на отбора, футболистите и треньорския щаб да изпълнят целите на за клуба през новия сезон, най-вече спечелването на трофея от Шампионската лига.

Капитанът на „каталунците“ изнесе реч пред публиката на "Камп Ноу“, непосредствено преди срещата с Арсенал за предсезонния трофей Жоао Гампер.

"Много е трудно да изнасям тази реч след случилото се през изминалия сезон. Не съжалявам за нищо от казаното миналата година обаче. И сега ще повторя същото – вярвам в този отбор, тези играчи и този треньорски щаб“, категоричен беше мегазвездата.

"Нямам никакво съмнение, че отборът отново ще гони всички трофеи. Миналата година завърши горчиво, но ние дадохме всичко от себе си до края и все пак спечелихме лигата“.

"Във всеки друг клуб това ще е достатъчно и ще се сметне за добро постижение. Въпреки това се радвам, че в Барса се борим на всички фронтове. В новия сезон влизаме с абсолютно същите амбиции и искаме да спечелим всичко“, завърши Меси.