Звездата и капитан на Барселона - Лионел Меси изрази мнение за основните съперници на испанския гранд в борбата за трофея в Шампионската лига през този сезон, както и че има желание бившият му съотборник Неймар да се завърне в Каталуня.

"Всички останали отбори в Шампионската лига са силни. Пари Сен Жермен загуби гостуването си на Борусия Дортмунд, Ливърпул също падна като гост на Атлетико. Въпреки това считам, че най-силните в турнира сега са Ливърпул, Ювентус, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид", заяви Меси в интервю за "Мундо Депортиво".

Барселона гостува на Наполи в първия 1/8-финал от надпреварата на 25 февруари.

Аржентинският нападател все още не може да си обясни краха на каталунците в 1/4-финалната фаза на Шампионската лига в последните два сезона.

През 2018 година Барса отпадна от Рома, след като спечели първия мач с 4:1, но загуби реванша в Рим с 0:3. През миналия сезон каталунците допуснаха още по-шокиращ обрат, след като триумфираха с 3:0 на "Камп Ноу" срещу Ливърпул, но паднаха с 0:4 на реванша на "Анфийлд", а в последствие англичаните взеха трофея.

"Не трябва да допускаме такива глупави грешки, както срещу Ливърпул през миналия сезон и срещу Рома преди две години. Още не мога да си обясня какво се случи в реваншите срещу тези отбори, особено срещу Ливърпул. Не може в два поредни сезона да пропиляваме толкова голямо предимство във вторите срещи. Това е необяснимо", каза Меси.

Аржентинецът каза още, че се разбира добре с Антоан Гризман, но би желал и Неймар да се завърне на "Камп Ноу".

"Разбирам се добре с Гризман. И то не само на футболния терен. Очевидно в началото имаше нужда от известно време, за да се адаптираме един към друг, да научим движенията си. Но все пак той дойде от отбор, който изповядваше съвсем различен футбол", коментира Меси за привлечения от Атлетико Мадрид през лятото френски нападател.

"Много пъти съм казвал, че Ней е един от най-добрите играчи в света и бих желал да се завърне в Барселона. Мисля, че и той го иска. Струва ми се, че той винаги е съжалявал, че си тръгна, защото тук всичко му харесваше", допълни той.

32-годишният Меси се чувства добре и въобще не мисли да се отказва от футбола в скоро време.

"Възрастта напредва, но истината е, че сега се чувствам много по-добре в сравнение с предишни години. Не си поставям никакви цели, но тялото ми е в прекрасно физическо състояние, краката ми са добре. Дали мога да играя до 40 години? Ще видим как ще се развият нещата", заяви аржентинецът.