Голямата звезда на Барселона Лионел Меси записа за пореден път името си със златни букви в историята на каталунския гранд. След двубоя с Алавес (3:0), статистиката показа, че петкратният носител на „Златната топка“ се е записал като автор на внушителния гол номер 6000 на „блаугранас“ в Ла Лига. 

Нападателят отбеляза за 1:0 в 64-ата минута на двубоя и така каталунците достигаха юбилейната бройка попадения в испанския шампионат. След това техничарят мушна още веднъж топката в противниковата мрежа. За да бъде класически успехът, Филипе Коутиньо също опъна мрежата на съперника.

източник: Gulliver/Getty Images

Mundo Deportivo отбелязва, че отново Меси е в ролята на реализатор и на гол номер 5000 за каталунците в местния шампионат. Това се случва преди близо десетилетие срещу Расинг де Сантандер.

Междувременно каталунските издания акцентираха и на една любопитна закономерност. Според нея всеки път, когато Меси е откривал головата сметка на Барселона в годините назад в Примера, в края на кампанията на „Камп Ноу“ е акостирал значим трофей.

Валверде: Меси не спира да ме изненадва, наистина

Десет рекорда в клубната история на Барса в Ла Лига