Лионел Меси се изказа много ласкаво за таланта на Барселона - Ламин Ямал, който въпреки че е само на 16 години, е напът да се превърне в основен играч на каталунците.
 
Крилото е от африкански произход – баща му е от Мароко, а майката - от народа фанг от Екваториална Гвинея. Но е роден в Есплугес де Йобрегат, градче в покрайнините на Барселона. 
 
"Хората разбраха за него едва преди няколко месеца, но аз го знам от шест години, още когато започна да играе за детските отбори. Помня как наниза хеттрик на Реал Мадрид още тогава. И бях поразен от начина, по който го направи. Нямах никакво съмнение, че бързо-бързо ще стигне до мъжете и вече го гледаме", заяви Меси.
 
Ламил Ямал Насрауи Ебана, както е пълното му име, е продукт изцяло на школата на клуба. През 2023-а година направи дебют за мъжете, а през този сезон има 34 мача във всички турнири, в които е вкарал 5 гола и е изработил още 4.
 
Самият Меси е извървял доста сходен път. Пристигайки от Аржентина в съвсем ранна възраст, той дебютира за мъжкия тим на 16-годишна възраст, за да се превърне в истинска икона на модерния футбол.