Разговорите между Барселона и нападателя Мунир Ел Хадади за подновяването на неговия договор не се развиват никак добре. Според „Мундо Депортиво” преговорите са се озовали в задънена улица и не се вижда начин за постигане на консенсус.

През лятото 23-годишният футболист беше избран от наставника Ернесто Валверде за ролята на резервен нападател, който ще трябва да „закърпва” положението, когато това се наложи. Заради този факт Пако Алкасер беше пратен под наем в Борусия Дортмунд, където кариерата му изживява ренесанс – с 9 гола в рамките на 400 игрови минути (в това число и победното попадение срещу Байерн Мюнхен в дербито през уикенда).

Мунир от своя страна изкара предходните два сезона като преотстъпен – първо във Валенсия, а после в Алавес, където доказа, че има качества, стига редовно да получава шанс. За Алавес той беше от ключово значение за оцеляването в елита, което подпомогна с 10 попадения и 6 асистенции в 33 срещи. Дотук за Барселона той  е изиграл 228 минути, като се е отчел с гол и асистенция.

В Барса вече започват да обмислят подмяната на Луис Суарес, който определено не е същият играч, какъвто беше през предните кампании. Изглежда обаче взорът на клуба е насочен далеч от Мунир, който в очите на шефовете не изглежда като отговора, който е необходим.

Погледнато от този ъгъл, звучи логично, че диалогът между играча и клуба не върви. Агентите на Мунир изискват гаранции за игрови минути, но на „Камп Ноу” не могат и не възнамеряват да обещаят подобно нещо. Така изглежда много вероятно юношата на клуба да бъде продаден за минимална цена през януари или да си тръгне като свободен агент в края на сезона, когато настоящият му контракт изтича.

Още по темата:

Барса задържа за дълго наглед отписан свой играч

Барселона още не може да поднови договора на нападател

Нападател пред нов договор с Барселона