На 16-и октомври 2004-а година, преди 16 години, Лионел Меси дебютира с екипа на Барселона в първия отбор. Аржентинската звезда, тогава 17-годишен тийнейджър, влезе в 84-ата минута на терена срещу Еспаньол с №30 на гърба си, заменяйки Деко. Той стана най-младият дебютант за „лос кулес” тогава, но съвсем наскоро бе подобрен този рекорд от новата перла от Ла Масия – Ансу Фати.

От този ден досега Меси е константна звезда в световния футбол. Той има 34 спечелени трофеи с Барселона – десет титли в Испания, четири Шампионски лиги, пет Купи на Краля, три Суперкупи на УЕФА, три Световни клубни първенства, осем испански Суперкупи. В индивидуален план Меси има шест пъти спечелени Златна топка.

На практика, той е спечелил абсолютно всичко с Барселона, а сега е на 33 години и продължава да има амбициите да печели купи.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Игрите, които Ла Пулга прави за „блаугранас” го утвърдиха като един от най-великите в историята на спорта. Все пак той все още няма нищичко спечелено с Аржентина, така че може да дооформи кариерата си с трофей за „гаучосите”.