Новото попълнение на Барселона Паулиньо призна, че се чувства добре, когато на терена работи за голямата звезда на тима Лионел Меси. Бразилецът бе на пресконференцията преди домакинството на Олимпиакос от груповата фаза на Шампионската лига, като засегна всички по-интересни теми около себе си. Двубоят между испанците и гърците е в сряда, 18 октомври от 21.45 часа.

Валверде за Меси и "Златната топка": Всички знаем кой е най-добрият

„Меси е от играчите, които винаги правят нещата по различен начин. Изправяли сме един срещу друг на ниво национални отбори, но сега имам удоволствието да сме заедно в един тим. Невероятно е. Меси много ми помогна да се адаптирам. Играя с Неймар в националния на Бразилия, а сега с Меси в Барселона. Харесва ми да тичам за Меси и след това той да решава. Говорим за най-добрия в света, сега играя с него“, добави Паулиньо.

Помолен да направи коментар за това каква е разликата между Меси и Неймар, бразилецът сподели: „Те са различни играчи в много отношения. Забележителни са и сега трябва да помагам на най-добрия в света. Неймар също е впечатляващ и трябва да му помагам да постигне целите си. Меси е най-добрият сега“, добави Паулиньо.

„Чувствам се добре в Барселона. Има много звезди в отбора и беше сложно в началото. Но всички ми помогнаха. Сега се чувствам спокоен и уверен“, каза още Паулиньо.

29-годишният полузащитник има седем мача през този сезон. Отбелязал е и два гола – срещу Хетафе и Ейбар.