Отборът на Барселона успя да постигне изключително драматична победа с 3:0 срещу Севиля в мач реванш от полуфиналите на Купата на Краля, както и краен успех от двата мача с общ резултат 3:2. В 12-та минута Усман Дембеле беше точен за домакините, а Жерар Пике прати мача в продължения в добавеното време. Мартин Братуейт даде аванс от 3:2 в общия резултат от двата мача в 95-та минута. Това се оказа достатъчно, за да заличи аванса от 2:0, който имаше Севиля след първия мач. 

13 снимки

Първият опасен момент дойде в 6-та минута, когато Усман Дембеле пробва късмета си от границата на наказателното поле, но ударът мина доста встрани. 

Шест минути по-късно обаче прошка за гостите нямаше. Дембеле отново беше в центъра на събитията, след като заби неспасяем шут в горния ляв ъгъл на вратата на Вацлик за 1:0. 

В 20-та минута Жоан Жордан опита да върне паритета на терена, но силният му удар от 20 метра беше блокиран в корнер. Играта продължи да бъде доста изравнена и в 31-та минута Люк Де Йонг стреля от границата на наказателното поле, но Щеген не беше затруднен. Две минути по-късно Педри опита късмета си от малък ъгъл, но отново без успех. 

Втората част продължи както завърши, а гостите не допускаха никакви сериозни положения пред вратата си в първите минути. Това се промени в 67-та минута. Жорди Алба беше намерен в наказателното поле, след което контролира топката и с мощен удар разтресе гредата на вратата на Вацлик, но голът така и не идваше за Куман и неговите момчета. 

Така дойде 73-та минута, в която Севиля имаше шанс да убие интригата. След фаул на Оскар Мененгеса в наказателното поле срещу Ен-Несери беше отсъден 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лукас Окампос, но дузпата му беше слаба и Тер Стеген успя да запази шансовете на своя тим живи. 

До края Барса продължи да се затруднява изключително много със създаването на реални голови шансове. Единствено неточни удари на Педри и Дембеле представляваха някаква опасност за вратата на Вацлик до края на срещата. 

Въпреки всичко обаче драмата дойде в 4-та минута на добавеното време, след като Жерар Пике се възползва от центриране на Гризман и суматоха в наказателното поле на гостите, за да вкара за 2:0 и да прати мача в продължение. В допълнение, Фернандо от състава на гостите беше изгонен за втори жълт картон. 

Логичното се случи и само 5 минути след началото на първото продължение Барселона вкара трети гол, а голмайсторът се оказа Мартин Братуейт. В 99-та минута обаче гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като Клеман Лангле игра с ръка в наказателното поле, но 11-метров наказателен удар не беше отсъден. Люк Де Йонг, от своя страна, беше изгонен от резервната скамейка за реплики към съдията. 

До края на мача нови попадения не паднаха и така момчетата на Роналд Куман ще играят на големия финал. 

Барселона - Севиля 3:0

1:0 - Усман Дембеле (12)

2:0 - Жерар Пике (90+4)

3:0 - Мартин Братуейт (95, прод)

Ето и съставите на двата тима:

Барселона: Стеген, Пике, Алба, Мененгеса, Лангле, Дест, Бускетс, Френки Де Йонг, Педри, Меси, Дембеле;

Севиля: Вацлик, Кунде, Акуна, Видал, Карлос, Торес, Фернандо, Жордан, Сусо, Люк де Йонг, Ен-Несири;