Най-често спряганите за продажба играчи на Барселона всъщност ще започнат подготовка с отбора. Още в сряда с каталунците ще стартират занимания Томас Вермален, Мунир ел Хадади и Серхи Сампер, които бяха спрягани за напускане, тъй като има сериозен интерес към тях от други клубове. 

За почти сигурен напускащ беше смятан и турчинът Арда Туран, но и той ще започне подготовка с Барса. Той ще се присъедини към отбора в събота, когато ще лети за Япония, заедно със звездите Лео Меси, Неймар и Жерар Пике за подписването на нов спонсорски договор. 

Халф на Барселона се отказа от две седмици почивка

Иначе най-голяма почивка ще получат двамата играчи на каталунците, които играха на Купата на Конфедерациите. Това са португалецът Андре Гомеш и германецът Марк-Андре Тер Стеген, които останаха до последния ден на тази надпревара. Те ще се включат едва след края на американското турне на отбора. 

Иниеста: Няма нищо ново около договора ми

Андрес Иниеста, Жорди Алба, Денис Суарес, Серхио Бускетс, Лука Дин и Самюел Умтити ще получат два дни повече ваканция от основната група играчи на тима и вместо в сряда, ще започнат занимания в петък. Причината за малко по-дългата им ваканция е, че имаха ангажименти с националните си отбори в началото на юни. 

С отбора подготовка започва и единственото ново попълнение за момента Жерар Деулофеу, който беше откупен от Евертън това лято.