Ръководството на Барселона започва нов кръг от преговори с футболистите за намаляване на заплатите им. През последната година играчите на два пъти се съгласиха възнагражденията им да бъдат редуцирани, за да помогнат на клуба да се стабилизира финансово. Сега обаче двете страни може и да не стигнат до разбирателство. 

По информация на вестник “Спорт” капитаните Серхио Бускетс, Жерард Пике и Жорди Алба са против ново орязване на заплатите. На такова се съгласил Сержи Роберто, който при подновяването на договора си приел да намали възнаграждението си от 12 млн. евро на 5 млн. 

През тази седмица предстоят разговори между шефовете на Барса и капитаните. Сигурно е, че ако лидерите на тима не се съгласят с предложението на ръководството, останалите им колеги също няма да откликнат на молбата за намаляване на заплатите. 

Въпреки всичко, на “Камп Ноу” са оптимисти, че ще намерят решение на проблема. Очаква се клубът също така да продаде един или двама основни футболисти, за да може да си позволи да привлече нови попълнения.