Сагата с бъдещето на Шави Ернандес в Барселона може да претърпи нов обрат. Специалистът все пак може да напусне "блаугранас" в края на сезона, съобщават почти всички водещи каталунски медии. 

Наставникът е ядосал шефовете на испанския гранд със свое изказване и е все по-вероятно да напусне през лятото, въпреки че наскоро обяви, че е променил решението си и ще остане в клуба. 

Твърди се, че напрежението в клуба се е покачило и Жоан Лапорта е наредил на спортния директор Деко да търси нов треньор. Един от вариантите за наследник на Шави е Рафаел Маркес, който води дублиращия отбор на Барселона. 

Cadena SER посочва, че водещите фигури в ръководството на клуба оказват натиск на Лапорта да уволни Шави. 

„Феновете трябва да разберат, че тази Барселона не е тази отпреди 25 години. Преди треньорът на Барселона идваше при президента и казваше „Искам този играч, и този, и още един“. Ако няма нови попълнения ще бъде много трудно. Ще се опитаме да се справим с Реал, но смятам, че ситуацията е много трудна, особено в икономически план разберете това“, каза Шави на пресконференцията преди мача с Алмерия. 

В Испания пишат, че именно тези думи са ядосали шефовете и треньорът е говорил съвсем различни неща на срещата с Лапорта, когато беше решено да продължи да води отбора.