Чилиецът Артуро Видал живее нов живот на "Камп Ноу". Той не започна добре престоя си в Барселона, след идването си от Байерн Мюнхен през лятото, но в последните седмици изглежда нещата са различни. И то най-вече, защото започна да получава минути за игра. 

При смяната на играча в двубоя с Виляреал (2:0) феновете на Барса ясно показаха, че държат на 31-годишния Видал. Те го аплодираха и в същото време освиркаха решението на Валверде да го извади от игра. Той бе най-добрият на терена, но трябваше да отстъпи на младия Карлес Аленя.

Видал не е най-виртуозният играч в света, но безспорно е човек, който дава друго лице на отборите, в които играе. Друга интензивност, нова комбинатвност и колективност. Опитът му дава шанс да пресира, да подсигурява колегите си и да не оставя празни зони зад себе си. Играч от световно ниво.

Преди време той бе пуснал неясна публикация, в която пишеше: "Срещу Юда не се бориш, той сам се унищожава". Но това беше странен период, в който самият халф не получаваше кой знае колко минути за изява. Явно напрежението му идваше в повече.

В последните мачове обаче минути на Видал се увеличиха, а влиянието му на терена е видимо. 11 мача в Ла Лига и общо 8 в другите турнири за чилиеца. Всичко това заради липсата на младия Артур Мело, който получи травма в средата на ноември. Дупката обаче е добре запълнена.

Когато фенове започнат да освиркват вкупом решението на даден треньор, значи има нещо наистина сбъркано в този ход. 

Видал безспорно ще е титуляр срещу Културал Леонеса за Купата на краля. Там лидерските му качества ще изпъкнат в най-пълна степен.