Отборът на Барселона може да се изправи пред нова сериозна криза през 2021 година, тъй като играчите могат да решат да прекратят договорите си едностранно, ако клубът настоява за намаляване на заплатите, твърди „Marca“.

Докладът развива тезата, че клубът ще настоява за намаляване на заплатите на всички играчи и на останалия персонал, като всеки отдел в тима има 15 дни, за да определи свой представител, който да води преговори от името на своите служители. Очаква се преговорите между клуба и тези представители да продължат един месец, така че се очаква, че до края на ноември да има ново намаляване на заплатата.

Докладът обаче подчертава, че служителите са защитени въз основа на член 41 от статута на работниците, който ще им позволи да прекратят договорите си без неустойки. Теоретично пък играчите могат да бъдат свободни да напуснат през януари или да изчакат до юни.

Сега клубът се очаква да направи оценка на възможността да избегне този сценарий или да направи промяна на структурата, която да позволи намаляването на заплатите.