Управата на Барселона отмени гласуването за промяна на новия дизайн на емблемата на клуба. То бе насрочено за началото на тази седмица, но точката от дневния ред, свързана с новата емблема, бе отменена и отложена за друг ден.

В новата емблема инициалите „FCB“ отпаднат, за да направят по-видимо каталунското знаме и футболната топка. Клубът представи новия дизайн, който отговаря на „еволюцията към историческите елементи – града, Барселона, Каталуня, страната, образованието, цветовете на Блауграна и топката“.

Освен това, новата емблема предоставя повече възможности за възпроизвеждане, особено в медиите и интернет платформите. Промяната отговаря на една от основните цели на стратегическия план на клуба – повишаването на популярността и продажбите на марката в международен мащаб.

Поради голямото недоволство към новия дизайн обаче в Барселона организираха вътрешен референдум между членовете на клуба.  

"Днес отменихме обсъждането на точката от дневния ред относно емблемата. Ние ще направим вътрешно гласуване за емблемата, за да видим как можем да се съчетаят история, новите технологии с емоциите и любовта към Барса", сподели президентът Хосеп Мария Бертомеу пред "Radio Catalunya".