Обновеният състав на Барселона започва атаката на титлата в Испания с домакинство на Райо Валекано. Срещата е днес от 22:00 часа българско време и може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 4 HD.

“Каталунците” направиха разочароваща кампания през миналия сезон, като тимът не успя да спечели нито един трофей и завърши на цели 13 точки след шампиона Реал Мадрид. В същото време Райо финишира на 13-та позиция в първия си сезон след завръщането си в елита.

Разбира се, Барселона влиза в мача като абсолютен фаворит, като очакванията на феновете са тимът да бъде фаворит за шампионската титла. За намеренията на „каталунците” говори и работата свършена през лятото.

На „Камп Ноу” пристигнаха куп нови лица, който трябва да вдигнат нивото на отбора. Андреас Кристенсен, Франк Кесие, Рафиня, Роберт Левандовски и Жул Кунде вече парафираха с Барса, а един измежду Маркос Алонсо о т Челси и Бернардо Силва от Манчестър Юнайтед, също се очаква да направи същото преди затварянето на трансферния прозорец.

Настроението в отбора на Барселона е приповдигнато, след като в последния си мач срещу мексиканския Пумас за трофея „Жоан Гампер”, записаха категоричен успех с 6:0.

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кристенсен, Гарсия, Алба, Гави, Бускетс, Педри, Рафиня, Левандовски, Дембеле

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Лехен, Катена, Ф. Гарсия, Сис, Лопес, Паласон, Трехо, А. Гарсия, Камело