Барселона бе обвинен от местното испанско издание "El Mundo", че е използвал неправомерно играч за двубоя с Леванте (1:2) в турнира за Купата на краля преди седмица.

Според информацията един от титулярите в "единайсеторката" на Ернесто Валверде - Чуми, е трябвало да изтърпи наказание, получено в двубой за Б отбора на каталунците дни по-рано - за натрупани 5 жълти картона.

От клуба обаче незабавно отговориха, като се позоваха на точка "28" от правилника, която гласи, че Чуми е бил в пълното си право да бъде на терена на "Сиудад де Валенсия". Каталунците смятат, че той е трябвало да изтърпи наказанието си в следващия двубой от своята дивизия - този срещу Алкояно, в края на миналата седмица, както и се случи.

Играчът не трябваше да играе срещу Леванте само в случай, че бе видял директен червен картон срещу Кастейон - отборът, срещу когото получава петия си жълт картон.

От "El Mundo" пък се позоваха на едно от правилата в испанския футбол: Според него, "докато не се изтърпи наложенатa санкция, един играч, от която и да е дивизия, няма право да взима участие във футболен мач, или да бъде част от групата за него, при по-големите".

Възможно е испанската федерация да повдигне обвинение на Барселона и дори да изхвърли тима от турнира за Купата на краля.