Ансу Фати официално сложи подписа си под нов договор с Барселона до 30 юни 2027 година. Освобождаващата клауза в него възлиза на 1 милиард евро.

Новото споразумение между двете страни ще бъде представено от клуба в четвъртък с пресконференция. Фати се присъедини към Ла Масия през 2012 година. Роденият в Бисау (Гвинея) на 31 октомври 2002 година играч в момента е едно от най-горещите имена в света на футбола.

Той дебютира в първия отбор на Барселона през 2019 година, когато е едва на 16-годишна възраст. Оттогава той чупи рекорд след рекорд. От новия сезон той играе с фланелката с номер 10.

Ансу Фати стана вторият най-млад футболист, който някога е дебютирал за първия отбор в Ла Лига на 25 август 2019г., само на 16 години и 298 дни, като само Висенте Мартинес прави по-ранен дебют в историята на клуба на възраст 16 години, 9 месеца и 7 дни. Ансу Фати постигна още един крайъгълен камък в своята кариера седмица след дебюта си, когато стана най-младият играч на Барселона, който вкара гол в Ла Лига срещу Осасуна.

Той записа нов рекорд, след като стана най-младият играч на Барселона, който започва мач на „Камп Ноу“, в срещата срещу Валенсия.

Ансу стана най-младият играч с гол и асистенция в един и същи мач в историята на Ла Лига, имайки нужда само от седем минути за това, но не беше всичко, тъй като стана и най-младият голмайстор на „Камп Ноу“ за Барселона. Фати стана и най-младият играч на Барселона в Шампионска лига, след като взе участие в мача срещу Борусия Дортмунд само на 16 години и 321 дни. Той отбеляза първия си гол в Шампионска лига срещу Интер на „Сан Сиро“ на 17 години и 40 дни, счупвайки рекорда на турнира, който беше от 1997г.

Той получи сериозна контузия през ноември 2020г., която го извади от игра за 10 месеца, като претърпя четири операции. Ансу Фати изигра 47 мача за Барселона, като вкара 15 гола и даде 3 асистенции. 13 от головете са отбелязани в Ла Лига (два през този сезон), а другите два в Шампионска лига.