От Барселона официално обявиха, че настоящият треньор на втория отбор Серхи Бархуан ще поеме първия тим до назначаването на нов старши треньор след уволнението на Роналд Куман в сряда вечерта. Той ще бъде представен официално на играчите лично от президента Жоан Лапорта този следобед преди тренировката на Сиутат Еспортива.

Бархуан ще даде пресконференция пред медиите в четвъртък, на който ще бъде обсъден предстоящия мач срещу Алавес от Ла Лига през уикенда, като и президентът Лапорта също ще присъства.

Очакванията са Шави Ернандес да бъде назначен за нов старши треньор съвсем скоро, след като бъде постигнато споразумение за прекратяването на договора му с катарския Ал-Сад.

Ето какво написаха официално от клуба:

C настоящето съобщение Барселона обявява, че Серхи Бархуан, настоящият треньор на Барса Б, ще поеме временно техническото управление на първия отбор. Временната му позиция като старши треньор на първия отбор ще приключи веднага, след като клубът назначи постоянен треньор, който да замени уволнения Роналд Куман.

Президентът на ФК Барселона, Жоан Лапорта, ще представи официално Серхи Бархуан пред състава от първия отбор този следобед преди тренировката в Сиутат Еспортива.

Серхи Бархуан ще говори пред медиите утре, четвъртък от 13:00 часа централно европейско време, за да обсъди мача срещу Алавес, като президентът Жоан Лапорта също ще присъства.