Отношенията между испанския гранд Барселона и американския концерн Nike не са много добри последно време. Брандът облича „блаугранас” от 1998-а година, като договорът е до 2026-а, но се очаква каталунците да понесат сериозни финансови щети още преди да са излезли екипите им за новия сезон.

Причината за това нещо е, че от Nike са пуснали такова трико за сезон 2020-21, което оставя петна при пране, като става въпрос за най-евтиния модел. По този начин ще се забави пускането на новия екип на клуба за продажба, като очакванията са той да излезе в клубните магазини едва през септември.

Дотогава тимът от „Камп Ноу” ще понесе щети между 15 и 25 милиона евро, а Mundo Deportivo твърди, че от Барса ще изискат тази сума да бъде компенсирана от компанията, която облича клуба. Ако се стигне до несъгласие от американците, тогава може да се стигне до съд между страните.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.