Филипе Коутиньо изигра поредния си противоречив мач за Барселона при победата с 3:1 срещу Райо Валекано от 27-ия кръг на Ла Лига, на „Камп Ноу“.

Бразилецът започна като титуляр и в началото на мача бе един от тримата атакуващи футболисти заедно с Лионел Меси и Луис Суарес.

В началото на второто полувреме, треньорът Ернесто Валверде пусна в игра Усман Дембеле на мястото на Артур Мело и Коутиньо бе върнат да играе в халфовата линия.

И в двете роли Филипе не се представи по възможно най-убедителния начин.

Коутиньо бе сменен в 80-та минута от Иван Ракитич, а бразилецът бе бурно освиркан от трибуните на „Камп Ноу“.

Съзнавайки, че не преживява най-добрия си момент, Валверде и съотборниците на Коутиньо се изказаха в подкрепа на бразилеца.

„Филипе има добър сезон. Очевидно цената на играча, когато той пристигна тук, беше много голяма и заради това очакванията към него бяха много сериозни. Той трябва да приеме реакцията на феновете, защото те са наши последователи, но ние в същото време даваме цялата си подкрепа за Коутиньо“, коментира Пике.

Валверде също така призова бразилеца да не се предава: „Винаги има много огромни изисквания за победа. Ние не трябва да даваме голямо значение.“

Докато част от феновете на Барселона стават нетърпеливи към Коутиньо, неговите съотборници имат цялото търпение.

Усман Дембеле завърши мача срещу Райо Валекано с мускулен дискомфорт в лявото бедро и е под сериозно съмение за осминафиналния мач от Шампионска лига срещу Олимпик Лион. Това обстоятелство отваря вратата пред Коутиньо. „Камп Ноу“ ще очаква бразилецът да даде признаци на живот в решаващия мач.