Спортно-техническият щаб на Барселона е направил изкушаваща оферта на футболиста на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария. Каталунците са му предложили 10 милиона евро на сезон, ако премине на „Камп Ноу”, пише “Marca”. Трансферният прозорец обаче затръшна вратите си и от два стола Барселона падна на земята.

Барса ще се пробва за Сери и през зимата

Ди Мария бе една от основните трансферни цели на испанския гранд, а Филипе Коутиньо бе най-желаният играч от Ернесто Валверде, но до сделка така и не се стигна. Във вторник отново по информация на “Marca” стана ясно, че само 10 милиона евро не са достигнали на ПСЖ да приеме офертата за Ди Мария.

Валверде: Преди страдах от Меси, сега му се радвам

Аржентинецът дори е помолил френския гранд да бъде трансфериран в Барселона, където е щял да бъде третия най-скъпоплатен футболист. По-голямо възнаграждение са щели да получават само Лионел Меси и Луис Суарес. Въпросните 10 милиона евро на сезон са малко повече и от годишната заплата на Андрес Иниеста и Жерар Пике, пише още „Marca”.

Така или иначе всичко това остава в сферата на хипотезите, като Ди Мария все още е футболист на ПСЖ. За евентуален трансфер евентуално може да се говори отново през зимата, когато каталунците са си поставили за основна цел привличането на Жан-Микаел Сери от Ница.

Иниеста се срещна с президента на Барса относно новия договор

Ръководството на Барселона едва ли ще се пробва да вземе Коутиньо тогава, тъй като е средата на сезона и „мърсисайдци” едва ли ще са склонни на продажба.