Барселона направи грешна стъпка вчера срещу Севиля на „Рамон Санчес Писхуан“ завършвайки 0:0. В момента каталунците са лидер в класирането с три точки аванс пред Реал Мадрид, но Кралският клуб има възможност да задмине съперника си, ако победи в неделя при гостуването си на Реал Сосиедад.

Битката все повече се завързва и ако се стигне до равенство по точки в края на сезона Реал Мадрид ще е шампион заради по-добрата си успеваемост в преките двубои (б.а. 0:0 и 2:0)

До края на кампанията остават осем кръга (б.а. за мадридчани девет) и е възможно да се стигне до подобен сценарий.

Нещо повече от „блаугранас“, като че ли са готови да развеят бялото знаме. Централният защитник Жерад Пике заяви след срещата със Севиля: „Мисля, че ще бъде много трудно да спечелим лигата. Ще направим всичко възможно, но много малко точки ще бъдат загубени в следващите срещи. Ще бъде трудно Реал да ги изпусне.“

Но и двата тима имат няколко трудни мача до края на първенството. Кралският клуб, освен гостуването на Реал Сосиедад, ще трябва да се изправят срещу Виляреал, Хетафе и Атлетик Билбао, както и с по-лесни съперници като Еспаньол и Леганес. От своя страна Барселона ще трябва да се справя с Атлетико Мадрид, Виляреал и Атлетик Билбао, както и със Селта и градския съперник Еспаньол.