Левият бек на Барселона - Жорди Алба е много близо до завръщането си на терена и навярно това ще стане още този уикенд срещу Ейбар, пише вестник "Спорт".

Каталунците са без един от най-опитните си играчи от 17 септември насам, когато испанецът се контузи в мача срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Той пропусна двубоите с Гранада, Виляреал, Хетафе, Интер и Севиля.

Треньорът на Барса - Ернесто Валверде срещна сериозни трудности, защото заместникът на Алба Жуниор Фирпо също се контузи. Така десният бек Нелсон Семедо беше принудително преместен отляво.

Алба беше в групата за мача със Севиля, но в лагера на шампионите решиха да не рискуват здравето му. Паузата покрай мачовете на националните отбори пък беше използвана за възстановяването на бека.

Завръщането на Алба в стартовия състав поставя въпросителна кой ще бъде десен бек. Нелсон Семедо е първи избор на Валверде, защото е по-бърз и по-полезен в защита от Сержи Роберто. Последният обаче има по-добър контрол върху топката и се разбира по-добре със звездите Лионел Меси и Луис Суарес.