Решаващ ден е днешната събота за Испания. Очаква се правителството в Мадрид да задейства чл. 155 от Конституцията, който позволява отнемане на автономния статут на Каталуния, съобщава NOVA.

Това ще стане на специално заседание на кабинета, свикано след като каталунският лидер Карлес Пучдемон обяви, че регионалният парламент може да гласува официална декларация за независимост, ако Мадрид не се съгласи на преговори. 

Очакват се демонстрации на протест в град Барселона, ако това стане факт, което поставя под въпрос провеждането на мача от Примера дивисион между Барселона и Малага тази вечер от 21:45, според френския "Фигаро".

Неотдавна, в деня на референдума, до последно висеше домакинският мач на Барса срещу Лас Палмас, но в крайна сметка той се проведе.

Засилени мерки за сигурност ще вземе полицията предвид очакваните нови безредици. 

Защитникът на Барселона Жорди Алба е под въпрос за мача от 9-ия кръг на Ла Лига. Футболистът се възстановява от увреждане на мускула на адуктора.

Алба вече пропусна мача от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига с Олимпиакос (3:1). Играчът получи травмата по време на тренировка. На неговото място Ернесто Валверде пуска Лука Дин.