Талантът на Педри официално преподписа договора си с каталунците до лятото на 2026 година. Откупната клауза на талантливия халф е рекордните за клуба 1 млрд. евро.

„Винаги съм казвал, че това е клубът, в който искам да бъда. Преди година дойдох тук и бях нервен на представянето ми. Много съм доволен от това как се стекоха обстоятелствата. Промених се много. Барселона ми помогна във всичко, както на терена, така и извън него. Чувствам се добре още от първия ми ден тук. Семейството ми винаги ми е помагало да бъда здраво стъпил на земята. Спокоен съм и вярвам, че ще прекарам много години тук“, започна Педри.

„Да играем без публика беше сериозен удар по нас. Предпочитам да виждам пълен Камп Ноу. Първият ден, след като публиката се завърна беше много хубав.Когато играеш от година в Барселона от година, осъзнаваш, че изживяваш мечтата на всеки футболист и опитваш да се наслаждаваш“, каза испанецът.

„Номинацията за Golden Boy е награда за целия ми труд и работа през сезона. С Гави сме горди да представляваме Барселона. В момента има много млади и талантливи футболисти в отбора и вярвам, че ще постигнем големи неща. Клаузата, която има в договора ми показва, че клубът вярва в мен. Имам огромното желание да постигна големи неща с този клуб. Меси трябва да спечели Златната топка“, каза още младият халф.

„Не ме интересува какво се случва в Реал Мадрид. Те са вечният ни съперник и винаги искаме да ги побеждаваме. Аз съм в най-добрия отбор в света и искам да се боря за всички възможни трофеи“, завърши испанският национал.