Полузащитникът на Барселона Педри е като прероден от началото на сезона. След като често беше измъчван от контузии, а такава получи и по време на UEFA EURO 2024, сега той изглежда здрав и играе редовно. Изглежда, че роля за това има и новият наставник Ханзи Флик.

“При новия треньор се чувствам освободен. Флик е много добър в това да ни вдъхва увереност. Освен това се вижда, че съм много по-добре чисто физически, което ми дава възможност да правя нещата по-различно. Надявам се травмите да ме подминат - само това искам този сезон”, заяви Педри в интервю за “Мундо Депортиво”.

“Сега тренираме много повече отпреди. Смятам, че новодошлите треньори по физическа подготовка ни помагат много. Трудим се здраво и това се вижда в мачовете: отборът не сваля темпото след 70-80 минути игра, а издържа до края”, отбеляза още халфът.

После той заяви, че би искал да бъде съотборник с Ерлинг Холанд, след което говори за някои от своите съотборници: “Дани Олмо притежава магия, особено при движението между линиите. Удоволствие е да играеш с него. Рафиня пък е футболист, който освен че бележи голове и прави асистенции, е един от тези, които тренират най-много. Няма какво толкова повече да кажа за Ламин Ямал, защото всички вече са виждали какво умее. В тима се опитваме да му помагаме да запазва спокойствие. Гави е добре, почти всеки ден си говорим. Постоянно е на базата и работи, за да може скоро да се завърне. И на него му казвам да бъде спокоен, тъй като най-лошото вече е минало. Сега поне Гави тренира навън, а не стои само във фитнеса”.