Считаният за най-велик футболист в историята - Едсон Арантес до Нашименто - Пеле, за първи път разкритикува публично уменията на 5-кратния носител на "Златната топка" Лионел Меси.

Той смята, че Диего Марадона е много по-добър от Меси: "Как можеш да сравняваш някого, който играе добре с глава, стреля добре с десния и левия крак с някой, който има само един крак и може да дриблира, като дори не играе добре с глава?", шокира Пеле.

"С мен? За да може някой да се сравнява с мен, трябва да може да играе добре с двата крака, както и да вкарва с глава. Ако ме питате дали бях по-добър от Меси - да, по-добър бях. Бекенбауер и Кройф също бяха прекрасни играчи", заяви Пеле.

Тези думи на "Краля" идват на фона на много други негови предишни изказвания, в които бразилецът признава Меси за най-великия в историята.

По-рано през седмицата хърватинът Лука Модрич взе най-ценното индивидуално отличие - "Златната топка", изпреварвайки Кристиано Роналдо и Антоан Гризман. Меси остана на 5-ото място, като това е нещо, което не се бе случвало от повече от десетилетие.