Жерар Пике е готов със своя проект за предстоящите президентски избори в Барселона, които ще се проведат през 2021 година. Той смята да се яви на тях и да бъде един от кандидатите за поста.

Пике, който на 2 февруари ще навърши 32 години възнамерява да сложи край на своята активна състезателна кариера през лятото на 2020 година, за да се хвърли в новото предизвикателство в живота си.

Той вече не веднъж и два пъти е казвал, че мечтата му, когато окачи бутонките си, не е да бъде треньор или спортен директор, а президент. Пике е квалифициран да ръководи клуба и затова няколко пъти е обявил своето намерение.

Според информацията на вестник „El Mundo“, Пике е решил да сложи край на кариерата си през 2020 година, за да може да се посвети на подготовката за кандидатурата си за президент на Барселона. Изборите за президентския пост в клуба ще се състоят през лятото на 2021 година, когато завършва настоящият мандат на Хосеп Мария Бартомеу.

Пике е направил различни проучвания сред членовете на клуба и е убеден, че има реални шансове да спечели изборите.

Футболистът също така вече е готов до голяма степен и със своя проект и знае какво още му остава да свърши, за да види своята кандидатура във визията, в която иска.

Желанието на Пике е Шави Ернандес да стане треньор на Барселона от 2021 година, а негов асистент да бъде Андрес Иниеста. Шави още това лято ще има нужната треньорска тапия. Карлес Пуйол също се очаква да се завърне в клуба на поста спортен директор или поне да влезе в екипа на Ерик Абидал.

Пике също така знае, че проектите за реконструкцията на „Камп Ноу“ и на цялата база на клуба е едно голямо предизвикателство, но той е в състояние да се справи с финалната част от него.

Не трябва да се забравя, че именно Пике помогна на Барселона да подпише спонсорски договор с японската компания Ракутен.

Футболистът вече е подготвил нужните маркетингови проучвания за управлението на Барселона.

Всъщност един от най-големите проекти - реконструкцията на „Камп Ноу“ е свързан с продажбата на името на стадиона и намирането на голям инвеститор, който да осигури нужното финансиране и да гарантира добро финансово състояние на Барселона.