Жерар Пике не успя да влезне на терена по време на последния си мач като играч на Барселона, след като беше изгонен на полувремето заради протест срещу решенията, взети от главния съдия на срещата Хесус Гил Мансано. Докладът на рефера от мача предполага, че Пике е започнал нецензурна тирада, което е довело до изгонването му, без да напуска резервната скамейка, но 35-годишният защитник настоява, че това не е така.

"Давам интервюта от 17-годишен. Сега съм свободен, вече не е нужно да бъда манипулиран и да отговарям, каквото трябва. Не съм обиждал ничия майка. Ще обясня как беше и разбирам, че е актуално. На полувремето, след като съдията ни нарани, първият жълт на Левандовски е несъществуващ, няма корнер, след това фалът срещу Маркос Алонсо…

Влизаме в тунела и му казах, че той винаги ни вреди. Само с това той ми показа червен картон. Изненадан съм, че ме изгони заради това. При най-малкото нещо те гонят, нищо не можеш да кажеш. Във Висшата лига ви позволяват да говорите с тях. Аз, вече изгонен, влизам в съблекалнята с още съотборници, дошли от игра. Вътре има някой, който казва "Майната му на ши*аната майка на...". Съдията го слуша от съблекалнята му и слага думите в устата ми", сподели Пике пред Ибай Янос.