Защитникът на Барселона Жерар Пике не успя да избегне въпросите за рекордния трансфер на вече бившия му съотборник Неймар в Пари Сен Жермен. Малко преди сделката да стане факт бранителят на каталунците публикува снимка с бразилеца, с която се опита да успокои феновете на каталунците, че Неймар няма да си тръгне от “Камп  Ноу”. Малко след това обаче нападателят акостира на “Парк де Пренс” и то като най-скъпия футболист в историята на футбола.

Шави за Неймар: Странно ми е футболист да бяга от Барса

“Не се чувствам измамен. Сега след като всичко си дойде на мястото, мога да разкажа цялата история. Всичко започна на сватбата на Лионел Меси. Идеята на Неймар да напусе Барселона вече му бе хрумнала. Денят, в който написах в Twitter, че “той остава, аз вече знаех на 100%, че ще напусне тима през лятото, но това бе нашата последна снимка. Сигурен съм, че той си имаше своите причии. В края на краищата не можем да го съдим, тъй като той взе едно много смело решение”, каза Пике на пресконференцията преди сблъсъка с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания в неделя.

Валверде: Неймар? Важно е да запазим стила на Барса

Бранителят на каталунците допълни, че въпросните 222 милиона евро от трансфера на Неймар в ПСЖ трябва да бъдат изхарчени разумно от ръководството.

“Клубът трябва да мисли добре преди да върши каквото и да било. Настоящият отбор може да гарантира успех, но все още може да бъдат привлечени нови играчи и това би било добре, заради конкуренцията”, заяви испанският национал.

Пике коментира и предстоящото “Ел Класико” за Суперкупата на Испания в неделя от 23:00 часа.

“Винаги е специално да се изправиш срещу Реал. Трябва да играем перфектно, ако искаме да ги победим. Има и втори мач в сряда, така че утре нищо не може да бъде решено. Ще опитаме да не допускаме грешки и да контролираме играта”, завърши той.