Един от символите на Барселона Жерар Пике разкри какво би го накарало да спре с футбола. След малко повече от месец той ще навърши 32 години и е нормално вече да бъде питан докога планира да остане на терена. 

Въпреки че тази дата все още изглежда далеч напред във времето, испанският бранител разкри какво би го накарало да окачи обувките на пирона. И то не е свързано с договори, заплати и т.н., а с насладата му от футбола. 

"Много ми е трудно да играя така, както в предишни години. Сега се наслаждавам на футбола с едно от най-специалните поколения на Барселона. В деня, в който спра да се радвам на футбола, ще го напусна и ще прекратя кариерата си", сподели Пике. 

Годината започна колебливо и за него, и за каталунците при представянето им в защита. Сега обаче този параграф се подобри и отборът ниже все по-убедителни и по-убедителни успехи. А до кратката пауза за края на годината остава само един мач, след който играчите ще могат да заредят батериите. 

"Играем много по-добре сега, пускаме много по-малко голове. Вече вниманието ни е насочено към следващия мач, който е и последен за годината. Съперник в него ни е Селта и се надявам да направим още много велики неща", заяви Пике.