Барселона победи Реал Мадрид с 3:2 на “Сантиаго Бернабеу”, осигурявайки си първото място в Ла Лига. Каталунците обаче не просто надиграха домакините, а буквално ги надбягаха.

Шест от играчите на Барселона преминаха квотата от 10 километра. Няма как да пропуснем и Серхи Роберто, който направи страхотен рейд от средата на терена, при победния гол на Лионел Меси в 92-ата минута на мача. Полузащитникът е начело в статистиката със своите 12 километра.

Какво прави победата на Барселона в Ел Класико историческа?

Иван Ракитич и Жорди Алба са избягали по 11 километра, а след тях се нареждат Серхио Бускетс, Жерар Пике и Андрес Иниеста.

Всеки един от футболистите на Барселона е бягал повече от средния си показател, което показва степента на усилията, които са вложили при победата си каталунците.

Тер Стеген с повече пасове от 10 от играчите на Реал

За Реал само Дани Карвахал и Тони Кроос са избягали повече от 10 километра. Общото разстояние, което са изминали “белите” също е доста по-ниско от това на каталунците - 98.75 км срещу 105.46 км.

Любопитно е, че призът за най-бърз футболист отива при Жерар Пике, който по време на играта е записал скорост от 33,33 км/ч. Втори в тази статистика е Марко Асенсио с 33.22 км/ч, а звездата на мадридчани Кристиано Роналдо е трети с 33.14 км/ч.