Барселона може да е все толкова далеч от титлата в Испания, колкото и след предишния си мач, но след успеха над Виляреал с 4:1 дойдоха редица други добри новини за каталунците. Те касаят новия треньор и договора на играещата легенда на каталунците Лео Меси. 

Вицепрезидентът на клуба Жорди Местре зарадва милионите привърженици на "блаугранас" с информацията, че наследникът на Луис Енрике на практика е избран, а също така съвсем скоро аржентинският голмайстор на тима ще парафира нов договор. 

Списъкът с имената за нов наставник се сведе до три имена - Роналд Куман, Ернесто Валверде и Лоран Блан. Без да назовава името на някого от тях, Местре разкри, че вече нещата изглеждат избистрени. 

"Ясен е вече профилът на новия треньор, като последната дума все пак ще е на президента ни. До края на сезона няма да чуете и думичка за него, защото имаме уважение към Луис Енрике. Но нещата на практика са ясни", заяви Местре и говори за договора на Меси. 

"Ситуацията с договора на Лео Меси е буквално на финалната права. Обещавам ви, че съвсем, съвсем скоро ще има добри новини на тази тема. Говоря за близките седмици, макар да не мога да се ангажирам с конкретна дата", сподели още Местре. 

Настоящият контракт на любимеца на феновете е до 30 юни 2018 г., но се очаква още в рамките на този месец да бъде обявено, че ще остане на "Камп Ноу" до 2022 г., когато ще бъде вече на 35 години.