Преброй до десет преди да вземеш решение. Това изглежда е една от максимите на настоящите ръководители на Барселона. Благодарение на този начин на действие, Ернесто Валверде не бе уволнен след загубата от Рома в Шампионска лига. Благодарение на това Усман Дембеле получава един последен шанс от клуба.

Това, че французинът изчерпа търпението на ръководните фактори в Барселона не е загадка. Неприличното му поведение и непрофесионалния начин на живот не се харесват на шефовете в клуба. Особено, когато става въпрос за един от най-скъпите играчи в историята на Барселона – футболистът, който бе привлечен през лятото на 2017 година с идеята да замени избягалия в Пари Сен Жермен Неймар.

Последната седмица е особено проблематична за френския нападател.

Той бе публично порицан заради своето поведение. Французинът бе обвинен в непрофесионализъм първо от Ернесто Валверде, след това от Жерар Пике и накрая от Дидие Дешан. Впрочем треньорът на Барселона бе най-мек в изказването си по адрес на 21-годишния футболист.

След толкова много послания в една и съща посока, в Барселона вярват, че французинът ще осъзнае нуждата от промяна. В клуба са готови да му помогнат и да му дадат последен шанс. Ако не се възползва от него, на дневен ред ще излезе темата за неговата продажба.

Шеф в Барса: Дайте още време на Усман Дембеле

Дембеле измислил стомашния вирус, издънил се с видеоигри

Валверде се застъпил за Дембеле и не го глобил

Барса с ултиматум към Дембеле