Испанската футболна федерация обяви своето решение относно жалбата на Леванте по казуса с нередовно използвания от Барселона играч в първия осминафинален двубой за Купата на Краля.

Леванте подаде жалба срещу Барселона с искане за служебна победа заради нередовен играч. От ръководството на Леванте претендират, че каталунците са нарушили правилата, като са пуснали в игра 19-годишния Чуми Брандарис, който би трябвало да е наказан за един мач. Брандарис игра за Барса в първия мач от осминафиналите за Купата на Краля срещу Леванте миналата седмица, който Левантес спечели с 2:1. На реванша снощи Барса спечели с 3:0 и се класира за четвъртфиналите. Брандарис получил петия си жълт картон на 6 януари в мач за дубъла са Барселона в трета дивизия. От щаба на Барселона обаче твърдят, че не са нарушили правилата и играчът трябва да изтърпи наказанието си от един мач в среща за дубъла в трета дивизия.

Леванте пропусна срока за подаване на жалба, който е 48 часа след мача. Леванте подаде жалбата часове преди жребия за четвъртфиналите. Именно това е причината от Испанската федерация да вземат решение, че Барселона ще продължи своето участие в мача.

Съдията Кармен Перес счита, че жалбата на Леванте е пристигнала късно.

По този начин Барселона ще участва на жребия за четвъртфиналите за Купата на Краля.

Барселона е носител на трофея в последните четири години.