Загубата в Ел Класико този уикенд може и да доведе промяна в мнението на ръководството на Барселона дали Роналд Куман ще остане начело на клуба. Каталунците претърпяха поражение с 2:1 и се свлякоха до третото място в класирането с 65 точки, а пред тях са именно Реал Мадрид с 66 и Атлетико Мадрид с 67. 

Куман бе назначен начело на тима през миналото лято от вече бившия президент Хосе Мария Бартомеу, но след колебливият старт Барселона стабилизира много представянето си след нова година. Въпреки това слуховете за негова смяна бяха изключително настоятелни преди клубните избори, които отново върнаха начело на клуба Жоан Лапорта.

След тях обаче испанските медии информираха, че Куман е получил уверения, че ще остане начело на каталунците и дори са проведени срещи, на които са обсъждани бъдещите планове за развитие на състава. 

Сега загубата от Реал Мадрид може да промени отново тези планове, тъй като отдалечаването от титлата е довело до нова порция съмнения у Лапорта и ръководните фактори около него, че Куман е точният човек, който да води Барселона през следващата кампания.