Президентът на Барселона Хосеп Мария Баромеу гласува пълно доверие на наставника на тима Ернесто Валверде, въпреки краха, който каталунците претърпяха в Шампионската лига и кошмарната загуба с 0:4 от Барселона.

Въпреки това обаче, Барса спечели титлата в Испания, завършвайки с 11 точки преднина пред втория Атлетико Мадрид, а в събота ще има възможността да запише дубъл, ако успее да победи Валенсия във финала за Купата на Краля.

“Искам да оценя един човек, който дискретно и интелигентно помага на нашия отбор. Разбира се, говоря за Ернесто Валверде, на когото вярваме изцяло. Спечелването на първенството има изключителна цена и вие знаете повече от всеки друг какво струва, за да се спечели титлата”, коментира Бартомеу.

„Вярвахме много, че ще спечелим Шампионската лига, а загубата на „Анфийлд” дойде след отличен резултат, който записахме у дома и в момент, в който споменът от Рим бе много пресен. Искам да направя призив всички да се съсредоточим върху финала за Купата. Знаете, какво би означавал девети дубъл в нашата история”, каза още президентът на Барселона.

Още по темата:

Барселона без Тер Стеган във финала за Купата на Краля